Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 01:41 - Гълфстрийм изчезна. Очаква ли ни нов ледников период?
Автор: pelikan4o Категория: Новини   
Прочетен: 13672 Коментари: 11 Гласове:
13

Последна промяна: 09.09.2010 00:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По последни данни от сателитите   Северноатлантическото течение  Гълфстрийм вече не съществува, а с него и норвежкото. Тези две топли водни течения всъщност са част от същата система, която има няколко имена, в зависимост от това къде се намира в Атлантическия океан.

Цялата система е ключов елемент от топлинното регулиране на планетата, което позволява Ирландия и Обединеното кралство  до голяма степен да не са сковани в ледове и скандинавските страни, които не са твърде студени, и  е нещото, което защитава света от нова ледникова епоха.

Тази  „река“ с топла вода, която се движи през Атлантическия океан се нарича, на различни места по различни начини, но е най-известна като Гълфстрийм.
Цялата тази река с „топла вода“, която тече от Карибския басейн до края на Западна Европа умира  заради дисперсанта Corexit, който BP  използва за скриване на размера на бедствието в резултат на експлозията на нейната  платформа. Около 2 милиона галона Corexit, както и няколко милиона галона на други дисперсанти са изсипани в  повече от 200 милиона галона суров петрол, които се изляха досега от кладенците на BP, главно на дъното на океана.

image

Още повече, че в момента няма ефективен начин да се „очисти“  дъното на Мексиканския залив, чиято половин площ е обхваната от петрола.
По всяка вероятност, според многобройни доклади, петрол все още продължава да тече в големи количества от няколко места по дъното. Това на практика означава, че дори ако има  технология за почистването на дебелите слоеве от суров нефт в дълбините на океана, вероятно няма да има достатъчно за да се компенсира увреждането на термалната система на Атлантическия океан.

Пръв съобщи за спирането на Гълфстрийм д-р Джанлуиджи Зангари, теоретичен физик от Института във Фраскати, който е работил в продължение на години с група учени по мониторинга на Мексиканския залив.

Неговата информация се съдържа в научна статия от 12-ти юни 2010 г и е на базата на спътникови данни от  CCAR Колорадо, NOAA, съгласувани  с щатския флот. Тези оперативни данни от сателитните карти по-късно са променени на сървъра на CCAR и ученият заяви, че това е фалшификация и той не може да обясни този факт логично.

Неговото заключение е, че „замръзването на планетата  с неизвестни темпове е неизбежно от това бедствие. “

Според д-р Джанлуиджи Zangari, … огромното количество нефт, което непрекъснато се разширява по обем, покрива огромна област, която има сериозно влияние върху цялата система на терморегулация на планетата, в резултат на унищожаването на граничния слой на топла вода. Конвейерът в Мексиканския залив престана да съществува преди месец, а най-новите сателитни данни показват ясно, че Северноатлантическото течение  в момента не съществува и Гълфстрийм започва да се разделя  на около 250 км от  брега на  Северна Каролина.

Термалната съдова система, в която топлите води текат през по-хладните, имат много  голям ефект не само върху океана, но и върху горните слоеве на атмосферата, с височина до седем километра. Отсъствието на това явление в източната част на Северния Атлантически океан, наруши нормалния ход на атмосферните потоци през това лято, което доведе до безпрецедентно високи температури в Русия,  суша и наводнения в Централна Европа, високи температури в много страни в Азия и масивни наводнения в Китай, Пакистан и други азиатски страни.

И така, какво означава това?  Неконтролирано смесване на сезони, лоша реколта, и по-голяма суша и наводнения в различни места, за което свидетелстват новините от 20 април 2010 г., в деня на изригването на нефтения вулкан, предизвикано от Бритиш петролиум.

Спряха кардиостимулатора на световния климат на Земята, казва д-р Zangari.

източник


Ето и два линка с подробна информация на английски.

http://europebusines.blogspot.com/2010/08/special-post-life-on-this-earth-just.html

http://www.prisonplanet.com/is-the-day-after-tomorrow-happening-today-ice-age-imminent.html





Тагове:   нов,   очаква,   период,


Гласувай:
13



1. nikatxc - И какво стана сега?От глобално з...
08.09.2010 14:40
И какво стана сега?От глобално затопляне към нова ледена епоха :)
цитирай
2. beni7574 - За проблема
08.09.2010 23:41
До вашия пост не знаех, че има такъв проблем. Защо медиите в България се занимават едиствено с жълти новини!? Благодаря Ви!
цитирай
3. анонимен - Gluposti
09.09.2010 01:24
Глупости на търкалета и на колелца.
Да бе, аз вчера се изаках пред блока. Сега целия квартал ще потъне в лайна, щото видиш ли е дошъл един папарак от пресата и ми е настъпил лайното и си е изцапал обувката. Даже го е снимал. И във вестника пише: Цял град е потънал в лайна, щото някой сере неконтролирано пред блоковете вместо в кенефа.

Ако толкова лесно можеше да се повлиява на природата - нямаше да има урагани, земетресения и наводнения. Всичко са глупости, просто някой да си чеше езика.

Нефта не може да стои по дъното. Той е по лек от водата и изплува. Това, че имало петрол по дъното ... глупости ама глупости. И там дъното е на 3000 метра дълбочина... Просто някой е трябвало да изкара 20 кинта и е писал безмисленни глупости.
Чалга поколението идва. Чалгата не прощава на никой. Образованието е отживелица. Защо да уча, като никой няма да ми даде 30 лева за същата статия. Има ли значение, че пиша глупости.
цитирай
4. penchoan - Това са лъжи като лъжата за глоба...
09.09.2010 02:15
Това са лъжи като лъжата за глобалното затопляне от човешката дейност. Къде е Мексиканският залив, че да повлияе на Гълфстрийма?
Истината е, че Гълфстрийм се причинява от влиянието на Слънчевата полярност, която създава земното магнитно поле. Магнитното поле причинява Гълфстрийм. Сега, когато планетата Нибиру е толкова близо до Слънцето, причинява глобалното затопляне и промяна в силата на земното магнитно поле. Ще дойде момент, когато за кратко време земното магнитно поле ще стане равно на нула.
Проблемът е, както казва Вазов в неузряването на дините, пъпешите и кратуните - сиреч главите на някои учени.
цитирай
5. анонимен - Това е пълна глупост
09.09.2010 05:15
№ 3 е прав! Надявам се аФтора на статията да е взел некой леФ за глупостите които е написал.
цитирай
6. анонимен - Това е заблуда, скриване на ужасяващата настъпваща истина
09.09.2010 07:45
Формирането на Гълфстриим няма нищо общо с Мексиканския залив. Формирането на ураганите започва още от Сахара, а тяхното проявяване започва след половината Северен Атлантик. Ако има намаляване на количеството движена вода и скорост на Гълфстриим, то това се дължи на Глобалното затопляне. Има намаление на разликите в температурите между Екваториалната повърхност и Южната част на Северен Атлантик с тези около Северния полюс. Това намаление на разликите в температурите е причината за намалението на скороста на Гълфстриим. Въобще в Световен мащаб има промени в температурните разлики между различните области на планетата. Причината за разлива неможе да бъде техническа грешка. Не е отчетено повишаването на Кинетичната вътреземна енергия. Тя просто напира към по-мащабно проявление.
цитирай
7. pelikan4o - Не знам кой точно е превеждал статията
09.09.2010 10:13
и е възможно да има неточности в превода. Аз я чета в оригинал и ето какво се казва там :

"The latest satellite data establishes that the North Atlantic Current (also called the North Atlantic Drift) no longer exists and along with it the Norway Current. These two warm water currents are actually part of the same system that has several names depending on where in the Atlantic Ocean it is. The entire system is a key part of the planet's heat regulatory system; it is what keeps Ireland and the United Kingdom mostly ice free and the Scandinavia countries from being too cold; it is what keeps the entire world from another Ice Age. This Thermohaline Circulation System is now dead in places and dying in others.

This 'river' of warm water that moves through the Atlantic Ocean is called, in various places, the South Atlantic Current, the North Brazil Current, the Caribbean Current, the Yucatan Current, the Loop Current, the Florida Current, the Gulf Stream, the North Atlantic Current (or North Atlantic Drift) and the Norway Current. "

"The approximately two million gallons of Corexit, plus several million gallons of other dispersants, have caused the over two hundred million gallons of crude oil, that has gushed for months from the BP wellhead and nearby sites, to mostly sink to the bottom of the ocean. "
цитирай
8. анонимен - самозаблудата е сладка отрова
28.10.2010 00:27
за съжаление лесно се руши баланса в природата, а всеки които вярва че неговото лайно не пречи нека си го изяде...иначе на чалгапоколението точно не му дреме за това какво ще яде и къде ще сере, защото малкото чули от училище са глупостите на УДОБНАТА НАУКА ЗА МАСИТЕ, която само приспива докато не ги залее нефта...тъжно е да се успивате това не променя нищо... и същтите "учени" не знаят дори от къде се е взел петролът ...но щом става нека го горим!...хахаха...а каверните останали след изчерпване на залежите от газ и перол?!какво става с тях?! на каква площ са тези кухини ...е човек не може да влияе на природата...хич...един приятел от Норвегия ми каза че сега към края на септември е наблюдавал северното сияние с огромен интензитет, а още е рано за пикове!(а той има наблюдения над 40години...)това показва, че има приина за йонизация "по никое време" ...е скоро, ще разбереме ;) ето един ПРОПУСНАТ ОТ НАШИТЕ МЕДИИ репортаж:
http://www.disclose.tv/action/viewvideo/5599/Norway_s_Doomsday_Ark_Seed_Vault_for_Planet_X_2012/
дали тези хора се майтапят...(проектът е спонсориран от интересни хора)
цитирай
9. penchoan - По същата причина - намаляване на ...
28.10.2010 09:34
По същата причина - намаляване на земното магнитно поле се наблюдава затваряне на озоновите дупки над полюсите. Каква връзка имат озоновите дупки с петролния разлив?
цитирай
10. анонимен - Ако това е вярно...!
02.12.2010 16:36
nikatxc написа:
И какво стана сега?От глобално затопляне към нова ледена епоха :)

Дами и господа, ако всичко това е вярно- до 2012 г. всички апокалиптични неща който се прокламират ще се случат.
Препоръки:
Дано правителството да се запаси добре със зърно, но вие не разчитайте на тях!
цитирай
11. анонимен - А ако е така-то тогава!!!
23.02.2011 17:05
Замисли се кои си ти човече,коя си ти ЗЕМЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pelikan4o
Категория: Забавление
Прочетен: 2351042
Постинги: 425
Коментари: 2114
Гласове: 3811
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031