Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 15:27 - Седемте ПОДВОДНИ чудеса на света
Автор: pelikan4o Категория: Забавление   
Прочетен: 3368 Коментари: 4 Гласове:
1



Седемте подводни чудеса на света
Въпреки, че вече бяха официално избрани новите Седем чудеса на света, той е пълен с чудни неща, които не може да ограничим само до седем. Авторите от Web Urbanist са изброили Седемте подводни чудеса на света – Underwater Urban Archeology: 7 Submerged Wonders of the World .

Изобилие от човешка история лежи потопена в древни градове по дъното на езерата, моретата и океаните на света. Някои от тях са залети от водите поради земетресения, цунами и други бедствия преди хиляди години. Много от тях са открити на скоро, по случайност или чрез нови подводни методи за проучване. Някой дори накараха учените да поставят под въпрос историята на човешката цивилизация.

image

1.Александрия, Египет: Под бреговете на град Александрия, градът на Александър Македонски, лежат останките на това, което се смята за останките от царските покои на Клеопатра. Смята се, че земетресение преди 1 500 години е причината за потъването в морето на покоите заедно с артефакти, статуи и други части от двореца на царицата.

image

2.Брегът на Камбей, Индия: Преди няколко години бяха открити останки от огромен град на 9 500 години. Тези потопени руини имат непокътната архитектура и човешки останки. Много ясно, това откритие предатира всички останали находки на около с над 5000 години, принуждавайки историците да преразгледат разбиранията си за историята на цивилизациите от този регион. Градът е наречен Златният град Dwarka , на древният морски град принадлежал на бог Кришна.

image
3.Куан Пайо, Тайланд: По същество, не е необичайно, 500 годишен Тай храм да лежи на дъното на езерото Пайо. Това, което прави случаят необичаен е , че това езеро е направено по изкуствен път преди около 70 години, и на скоро имаше дискусии за потенциална реставрация на храмът на цената на милиони долари. Както и да е, руините са се превърнали в място за живот на много риби и много от учените са се съгласили, че те трябва да останат недокоснати.

image

4. Йонагуни-Джима, Япония: Открит преди около 20 години при подводна туристическа обиколка, много дискусии са възникнали около тези подводни пирамиди на брега на Япония. Тези структури изглежда са издълбани директно в твърдата основа на скалите с тераформиращ процес, използващ инструменти, смятани за недостъпни за древните цивилизации на този регион.

image

5.Хавана, Куба: Екип от учени продължава да изучава мегалитните руини открити в пролив Юкатан близо до Куба. Те са открили доказателства за засилена човешка дейност, обхващаща мили по океанското дъно. Някои вярват, че цивилизацията населявала тези земи в предчет на всички древни Американски култури. До сега съществуват само компютърни модели на този мистериозен подводен град.

image

6.Северно море, Европа: Загубен естествен релеф наскоро е открит под Северно море, някога обитаван от племена ловци- номади преди над 10 000 години. Това, което преди са били реки, езера и морета сега лежат на дъното на морето, станали известни благодарение на дигитално картографиране на региона. Теорията на учените е, че тези земи някога са били сърцето на древна цивилизация разпространила се из Европа.

image

7.Атлантида, Антарктида ? Преди сто година музеен уредник в Истанбул направил забележително откритие . Изучавайки древна карта от кожа на газела, той открил място бележещо планинска верига, там където се намира Антарктида днес. Тази карта е едно от многото доказателства, с които хората се опитват да докажат, че фактически Антарктида е измисленият загубен континент Атлантида. Други доказателства включват наскоро картографирана, чрез сонарна технология, земя под ледовете на континента, която съвпада с картографската система на древните картографи, което предполага, че Атлантида може да е била разположена далеч от Средиземно море.

източник





Гласувай:
1



1. sphinx - Благодаря! Много интересен мат...
24.07.2010 18:46
Благодаря! Много интересен материал!!!
Подобни теми разпалват въображението ми, въпреки, че отдавна вече не съм дете! :) Даже, преди около 6-7 години направих сайт, третиращ подобни теми. Ако проявиш интерес, погледни тук:
http://www.tribak2007.com/mystery/
Но моля те, бъди снисходителен! :)))
Приятни почивни дни! :)
цитирай
2. pelikan4o - Сайтчето ти е супер и не виждам нужда ...
24.07.2010 22:57
Сайтчето ти е супер и не виждам нужда от снисхождение в този случай :)
Аз и преди съм го разглеждал :) А за въображението граници и възраст няма :)
Приятни почивни дни и на теб ;)
цитирай
3. cindy - Хора, пише се сниЗхождание, не се излагайте така :)
25.07.2010 11:29
Иначе - чудесата са супер! Била съм в Александрия, но бях чувала само за бибиотеката, дето я няма. Това е нещо ново за мен.
цитирай
4. pelikan4o - Вярно, права си :)
25.07.2010 12:12
е, случват се и такива работи понякога :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pelikan4o
Категория: Забавление
Прочетен: 2365745
Постинги: 425
Коментари: 2114
Гласове: 3811
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930