Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 12:42 - каменните кръгове на Гьобекли Тепе... 9500г. пр.н.е.
Автор: pelikan4o Категория: История   
Прочетен: 3825 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 28.02.2010 14:18


  Намерените в Турция каменни кръгове Гьобекли Тепе са създадени около 9500 години пр.н.е., цели 7000 по-рано от легендарния комплекс Стоунхендж във Великобритания и 5500 преди първите градове в Месопотамия

Следи от цивилизация в Гьобекли тепе

image
На една част от тези Т-образни камъни, открити в Гьобекли Тепе, са изобразени лъвове.

 

Учените определят като „необикновени и несравними” откритията, направени по време на археологически разкопки в Гьобекли Тепе близко до Урфа, Турция. Това са огромни Т-образни колони, по-високи от човек, и с 20-метров диаметър, на които имало гравирани животински релефи. Те били подредени в кръг. Характерната им особеност, която наистина впечатлила научния свят, била възрастта на мястото, което било застроено преди 11 000 години. Според твърденията на еволюционистите хората по това време би трябвало да са построили тази внушителна постройка, използвайки единствено примитивни каменни инструменти. Според това погрешно мнение въпросното инженерно чудо е било дело на ловци-събирачи, които използвали най-примитивните средства преди 11 000 години. Това, разбира се, е доста трудно за вярване. Професор Клаус Шмид, ръководител на археологическия екип в Гьобекли Тепе, излага този факт, като казва, че точно както днес хората, които са живели по онова време, изглежда са притежавали способността да мислят. Шмид казва, че, противно на смятаното, тези хора не са били първобитни и не трябва да бъдат характеризирани като маймуноподобни същества, които неотдавна са слезли от дърветата и са се опитвали да изградят цивилизация. От гледна точка на интелекта, казва той, става ясно, че те са били точно като нас.20

Археологът Шмид провел малък експеримент, за да установи как тези гигантски колони са били пренесени в условията на онова време и как са били оформени. Той и неговият екип потърсили да отрежат огромен скален блок без помощта на машини, използвайки единствено примитивни инструменти, които би трябвало да са използвали предисторическите хора. След това те се опитали да го пренесат на късо разстояние. За експеримента обаче те предпочели да работят над по-малък скален блок. Част от екипа започнал да работи над камъка с цепеници, въжета и мускулна сила, правейки прости и естествени крикове. През това време останалите се опитвали да направят дупка в твърда основа, използвайки каменни ръчни инструменти, точно както майсторите каменоделци преди 9 000 години. (Според еволюционния възглед за историята се вярва, че по онова време не е имало железни инструменти, а хората от Каменната ера са използвали парчета твърд камък.)

Работниците се опитвали да издълбаят камъка, като работели без почивка в продължение на два часа, но всичко, което успели да направят, било неясна линия. Екипът, който се опитвал да помести каменния блок, който бил с тежестта на 12 човека, работели усилено в продължение на четири часа, но единственото, което успели да направят, било да го поместят на седем метра разстояние. Този прост експеримент разкрива, че хиляди работници е трябвало да работят в продължение на месеци, за да оформят една-единствена кръгла област с камъни. Очевидно хората по онова време са използвали по-скоро високо технологични средства, отколкото примитивните методи, както предполагат учените-еволюционисти.

image

(вдясно) Мотиви с лъв, гравирани в някои от колоните от областта

(вляво) Статуя на човек, открита в Гьобекли Тепе

(долу) Скулптура на дива свиня, извадена при разкопките в Гьобекли Тепе

 


image
Керамичните изделия са една от най-често срещаните следи, оставени от миналите култури. Множество хора днес все още си изкарват прехраната, изработвайки такива съдове. Ако само няколко парчета от глинени съдове се запазят от наши дни и ако учените от бъдещето ги открият и предположат, че нашата цивилизация би трябвало все още да не е познавала металургията, то колко вярно би било това твърдение?

 

Друго противоречие в еволюционния възглед е, че те наричат периода, през който тези творби са били изработени, „Предкерамична Неолитна епоха”. Според тази нереалистична интерпретация хората по онова време все още не са се били сдобили с технологията за изработване на керамични изделия. При положение че знаем, че те са изработвали статуи, транспортирали са гигантски камъни, които превръщали в прекрасни колони, и издълбавали релефи на животни в тях, украсявали са стените си с рисунки и са използвали инженерни и архитектурни знания, можем ли да твърдим, че не са знаели как да изработват глинени съдове?

Това измамливо твърдение настойчиво е повтаряно многократно единствено с цел защита на предубежденията на еволюционистите. Без съмнение въпросните артефакти показват, че техните създатели са притежавали далеч по-напреднало знание, технология и цивилизованост, отколкото по-рано е смятано. Това от своя страна разкрива, че те не всички са били толкова първобитни, колкото се твърди. Всъщност в една статия, публикувана в турското списание Билим ве Текник (Bilim ve Teknik), се казва, че откритията в Гьобекли Тепе разкриват едно широкообхватно недоразумение относно историята на човечеството: „Тези нови данни разкриват едно огромно недоразумение относно човешката история.”.21Тази грешка се дължи на интерпретирането на историята в светлината на еволюционната измама.

източник : http://www.kamennataepoha.com/kabatas_devri_01_b.php

още материали по темата :
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1191231

http://www.yellow.bg/curious/n159874/ 
 



Тагове:   Каменните,


Гласувай:
3



1. sphinx - Невероятно! Н Е В Е Р О Я Т Н О!!! Б...
01.03.2010 01:21
Невероятно! Н Е В Е Р О Я Т Н О!!!
Благодаря за този материал!!! :)
цитирай
2. pelikan4o - знаех си, че ще ти хареса ;):)
01.03.2010 23:43
поздрави и Честита Баба Марта :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pelikan4o
Категория: Забавление
Прочетен: 2365398
Постинги: 425
Коментари: 2114
Гласове: 3811
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930